Unngå å bli manipulert med Blockchain-Teknologi

Blockchain – teknologi gjør dette mulig for kunder å observere og få informasjon om hele produktets livsløp fra innhøsting frem til forbruk. Forbrukere trenger ikke lengre å være avhengig av tillit til at varemerkene skal opptre bærekraftig og etisk. Ingen grunn til bekymring. Informasjonen fra blockchain-teknologien kan stoles fullt på 

Kundenes preferanser endrer seg kontinuerlig og ønske etter bærekraftige produkter øker kontinuerlig. Det er derfor viktig at dagens markeder og markedsførere klarer å følge med på disse holdningsendringene. Samtidig blir forbrukere manipulert til å kjøpe uetiske og ikke bærekraftige produkter fordi de ikke får nok informasjon til rasjonelle kjøpsbeslutninger. Det er nemlig i informasjonsasymmetrien problemet ligger. I dette blogginnlegget kan du lese hvordan blockchain-teknologien kan lede mot grønne valg.  

Hva er Blockchain?

Provenance definerer blockchain-teknologi som et informasjonssystem som deles mellom mange datamaskiner.Ny informasjon kan ikke fjernes eller endres etter at den er lagt inn i kronologiske blokker. Aktørene trenger ikke å stole på hverandre, og de trenger heller ikke å stole på en tredjepart. Blockchain eies ikke av noen, men man kan allikevel stole fullt og helt på selve informasjonen.

Bilde over illustrerer viser hvordan blockchain-teknologi gjør det mulig at all data kan nås og verifiseres, i stedet for bare den opprinnelige sertifiseringen. Slik kan informasjonsasymmetri unngås. 
INFORMED 
INFORMED 
0 
ITEM TRACK"" 
CONSUMER EXPERIENCE 
MOVEMENT OF PHYSICAL $ 
, OF 0 0 MA ON

Blockchain – teknologi er kryptert database som inkluderer alle aktiviteter (nodes) i hele forsyningskjeden. Fra produktet produseres og helt frem til forbruker. Det som gjør det mulig er GPS – data som bidrar til å spore hele produktets reise frem til forbruk. Digitalt kan kunden se historisk dokumentasjon for hvert produktspekter samt se produsenter og leverandører som er involvert ved å skanne en QR-kode med mobilen. På den måten muliggjøres det for nesten en fullstendig dokumenterbarhet mht. bærekraft. Teknologien kan avdekke ineffektiv drift, uetiske beslutninger og problemer. 

Ved bruk av systemet ville for eksempel en plantasjearbeider merket palmefruktene ved å benytte mobilteknologi når frukten høstes. Informasjon som lokalisering av treet, plantasje – ID, arbeidernes ID, dato og tidspunkt registreres i Blockchain. På den måten blir teknologien en viktig bidragsyter til fornuftige og bærekraftige beslutninger.

Ta del i flere bærekraftige forsyningskjeder

Dagens utvikling fører mot en mer bærekraftig fremtid gjennom krav fra kunder og teknologi. Forbrukere i dag ønsker å opptre bærekraftige, men sliter med å konvertere miljømessige og sosiale problemer med rasjonelle kjøpsbeslutninger, og et bærekraftig forbruk. Ved hjelp av Blockchain – teknologien vil det bli lettere for forbrukere å få historisk dokumentasjon i hele forsyningskjeden ikke bare deler av den. Dette presser dagens virksomheter til å operere mot en bærekraftig utvikling. 

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *